dromen & plannen

foto dromen & plannen

"Wensen zijn voorgevoelens, van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren"

Met dit citaat van Goethe begint Marinus Knoope 'De Creatiespiraal'. 'De creatiespiraal' is een methodische route waarin Knoope alle stappen op een rij zet die leiden naar de uitvoering van een plan. De eerste stap is een wens, droom of fantasie waar je blij van wordt, die blijft terugkeren, die impact heeft en typisch bij jou hoort.

En al je ze koestert, ontstaan er van zelf beelden. We kennen dat allemaal. En als je daarin blijft geloven, en misschien al naar buiten brengt, dan kunnen dat al de eerste stappen zijn naar een plan. Een plan dat je misschien gaat uitvoeren. Maar wat iedereen ook heel goed kent is dat we allang ergens onderweg zijn afgehaakt. Maar niet altijd.

farming in the City

Het platteland in de stad brengen. Nieuwe verbindingen leggen tussen stad en platteland, tussen voedsel en de burger, tussen boer en burger, tussen landbouw en stad. In dat boeiende veld van veranderingen en mogelijkheden zoek ik – liefst in Amsterdam – een plek voor een restaurant waar het voedsel voor je neus wordt verbouwd en geoogst.

Het is meer dan een restaurant. Het is ook een tuinderij. Het is ook een werkplaats. Het is een leerzame en boeiende plek, waar mensen graag komen. Business on Stage is er gehuisvest en organiseert er een deel van zijn programma’s. Bij deze nodig ik organisaties of particulieren met een passende locatie uit om te reageren. Dat geldt ook voor mensen of organisaties die financieel willen investeren. Voor meer info: zie mijn projectplan.

samenwerking

In het verwezenlijken van mijn dromen en plannen heb ik anderen nodig. Juist de chemie tussen mensen met vergelijkbare dromen en aanvullende talenten maakt werken zo leuk. Ik beschouw Business on Stage als een platform voor ideeën en plannen van anderen die mijn aanvullende creativiteit, enthousiasme en organisatietalent goed kunnen gebruiken.

 

 

 

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13