Natuurbeleving & Stadslandbouw

foto Natuurbeleving & Stadslandbouw

De eetbare stad
Ik zet me met mijn bedrijf in voor een meer eetbare stad. Daartoe ondersteun ik buurtinitiatieven en adviseer ik gemeenten en instellingen.  De overheid doet een stap terug en wil inhoud geven aan haar faciliterende rol. Van onderop nemen bewoners, scholen, BSO’s en instellingen inititiatieven tot vergroening van de directe leefomgeving.  Vanuit groot enthousiasme, maar vaak ook zoekend hoe een moestuin of ander groen project op te starten en tot een succes te maken. Download flyer.

Meer natuur en meer natuurbeleving
De natuur is voor mij en veel mensen een bron van inspiratie. In de stad en buiten de stad. Met groepen en bedrijven zoek ik die natuur op. Met bijzondere tochten, samen koken in de natuur of een festival of ander event. Door een workshop of een conferentie te organiseren op een verstilde plek. De omgeving en de inzet van de natuur is een wezenlijk ingrediënt van een succesvolle bijeenkomst.

Expertise
Ik werk als éénpitter in een network van freelancers en kleine bedrijven. Mijn praktische ervaring met ontwerpen en aanleggen van tuinen (tuin- en landschapsarchitect en hovenier), mijn liefde en ervaring met de natuur (natuurgids), mijn jarenlange ervaring als trainer en organisator van evenementen, komen meer en meer in mijn werk bij elkaar. Bovenal houd ik van het hele proces en weet ik mensen te inspireren en bij elkaar te brengen. 

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13