Feestelijke start moestuincursus

Moestuincursus feestelijk gestart
De moestuincursus van Platform eetbaar Amsterdam zijn we feestelijk gestart met gezamenlijk diner met beide cursusgroepen. Met dank aan Ymere voor het gebruiken van het Tugelahuis. Gelegen naast de Tugelahuistuin die dit voorjaar in gebruik genomen gaat worden.  Thema van de maaltijd was The Hungry Gap.

foto Feestelijke start moestuincursus

The Hungry Gap 
The Hungry Gap is die periode in de lente dat mensen in deze klimaatszone een beetje uit de wintervoorraad waren en de eerste groenten nog niet geoogst konden worden. Deze periode begint ergens in februari maar heeft zijn hoogtepunt in de maand april/begin mei. Weliswaar kan het weer lekker voorjaarsachtig zijn, de tuin heeft nog niet zoveel te bieden, de eerste oogst moet nog komen.

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13