Voedselbeleid Toronto

Wayne Roberts, Food Counseler uit Toronto, was de speciale gast van Platform Eetbaar Amsterdam in pakhuis de Zwijger. Roberts ging in zijn presentatie in op de noodzaak en mogelijkheden van Stedelijk voedselbeleid.

 

foto Voedselbeleid Toronto

We weten inmiddels wel dat voedsel en landbouw belangrijke bijdragen kunnen leveren aan stedelijke vitaliteit, maar hoe zorg je er nu voor dat verschillende partijen en individuen met elkaar gaan samenwerken om die meerwaarde echt te kunnen realiseren? Op die vraag ging Roberts met name in. 

Wayne Roberts, bekend auteur, activist, onderzoeker en beleidsmaker uit Canada, heeft een schat van ervaring op dit terrein door zijn jarenlange intense betrokkenheid bij de totstandkoming en het functioneren van de succesvolle Toronto Food Policy Council, ook wel de ‘moeder aller Food Policy Councils’ (www.wayneroberts.ca)

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13