Expeditie Stadslandbouw

Twee van de vier doerakkers op expeditie. Waar waren ze? Ditmaal op de prachtige boerderij in West 'Ons genoegen'. Een mix van genieten, ondeugende blikken en niet te stuiten onderzoeksdrang.

foto Expeditie Stadslandbouw

Allemaal vanuit die ene drijfveer: weten wat er allemaal gebeurt in Nederland op dat ene gebied van stadslandbouw en aanpalende burgerinitiatieven. Want of het nou gaat om zorg, horeca en buurtgericht werken (zoals op Ons Genoegen); al die intiatieven staan allemaal in diezelfde stroom van kleinschalige initiatieven die een alternatief willen zijn op grootschaligheid, anonimiteit en verspilling. En die mensen herkennen dat in elkaar, zoals wij in de ogen van Eugéne en Fred. Geweldige mensen met een ongelooflijk goed hart voor mensen en hun buurt en een enorme drive.

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13