Rotterdam Inspiratiestad

Stadslandbouw in Rotterdam
Een ware transformatie onderging een hectare grond in de havens van Amsterdam. Uit je Eigen Stad opende afgelopen zaterdag haar poorten. Eén van de eerste grootschalige landbouwlocaties in de stad in Nederland. Met restaurant. Met binnenkort een viskwekerij, championteelt en 1200 kippen. Petje af.

foto Rotterdam Inspiratiestad

Do it Yourself together
Meer Do it yourself together in Rotterdam. Rotterdammers houden van doen en aanpakken. En dat zagen we op een toer vanuit Kenniscentrum Amsterdam. Langs Pendrecht Vitaal met hun Pendrecht Universiteit waar nu eens de bewoners de professoren zijn. Langs Stichting Freehouse met hun wonderlijke interventies in de wijk. De buurtkantine. En langs het Helderplein waar jongeren het heft in eigen hand nemen, maar een stuk opbouwender dan in Haaren.

Amazing. Vooral de subtiele ommedraai in hoofd, hart en handen. Als je daar op bent ingetuned, ga je de transformatie zien in deze nieuwe initiatieven.

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13