Slow Food Moestuintocht Oost

Op stap met Slow food
Geweldige tocht langs 7 moestuinen in Oost. Startend onder mijn eigen Zonnebloem. Is hij niet geweldig?

foto Slow Food Moestuintocht Oost

Do it yourself together
Stuk voor stuk plekken waar bewoners/professionals zelf aan de slag gaan. Als je het eenmaal door hebt, ga je er steeds meer zien.
Moestuinieren leent zich er blijkbaar goed voor. De schop in eigen hand nemen spreekt aan. Op het Afrikanerplein,op meerdere plekken langs de Tugelaweg. En langs het Flevopark. Wat tot voor kort nog onaantrekkelijke restgebieden waren, toveren bewoners om in kleine paradijsjes. En doen wat een overheid nooit zou kunnen. In ieder geval niet doet.

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13