Opening Buurttuin Tugelahuis

Buurttuin
Op initiatief van Ymere is een prachtige buurtmoestuin ontworpen en ingericht. Met plezier heb ik deze ontworpen en gecoordineerd. Op naar de tweede fase: de kindertuin. En de derde fase: workshops voor kinderen en programma's voor volwassenen in tuin en naastgelegen centrum

foto Opening Buurttuin Tugelahuis

Kindertuin
De belangstelling van kinderen voor de buurttuin is groot. Mede om die reden wordt dit najaar een aparte kindertuin aangelegd: een magische, avontuurlijke en educatieve moestuin. Het naastgelegen Tugelahuis biedt veel mogelijkheden om met en voor de buurt activiteiten te organiseren. Workshops en spelmiddagen voor de kinderen. Kookworkshops, een moestuincursus en lezingen voor volwassenen. Daar starten we al dit najaar mee.

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13