De randen van de stad

Tuinen van West
Spannend om door de Tuinen van West te struinen: de randen van Amsterdam-West. Je ziet de rommel en houdt je hart soms vast. De laatste koeienboer, de schroot. Maar vooral zie je de potentie en de kansen. Zoals de Boterbloem en de de Egyptenaar.

foto De randen van de stad

De Boterbloem die tegen de stroom in een geweldige rust- en werkplek weet te creeeren voor de stedeling en psychiatrische patienten in het bijzonder. Een voorbeeld van hoe we in de stadsrand plekken kunnen creeeren (of behouden) die voor de stad een grote meerwaarde hebben.

Of de Egyptenaar die zijn kans ziet een schapenboerderij te starten. Met horeca. Heel anders dan de Boterbloem. Het verhaal van een man die na 30 jaar in Nederland eindelijk zijn droom kan realiseren: boer worden. Geweldig.

BOS blog

 • Interview 6 maart 2014: opening Stadsboerderij Osdorp 22 03 2014

  Interview met de buurttelevisie. Waar staan we, wat zijn de plannen, over stadslandbouw en andere voedselinitiatieven en de samenwerking met buurt en stadsdeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=NAU-KyXmCnE

   

 • foto van Stal en schuur in de steigers

  Stal en schuur in de steigers 16 03 2014

  In rap tempo worden schuur en stal opgetrokken. Er wordt hard gewerkt en we hebben het weer over het algemeen mee. Er ligt schone teelaarde. Eind maart worden de percelen uitgezet. Als alles mee werkt wordt er half april gezaaid en geplant.

 • foto van aanleg hoofdpad

  aanleg hoofdpad 08 02 2014

  Hoofdpad en egalisatiewerkzaamheden. Het weer zit mee. Vorig jaar hadden we weer een tweede week vorst acher de rug. Zit er dit jaar lijkt het niet in. Vind ik vorig het eerst niet erg. Doel is immers in april de grond in met de tuinders. 

 • foto van Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden

  Stadsboerderij Osdorp eerste werkzaamheden 30 01 2014

  Ondergronds is het werk begonnen. De geulen worden gegraven, kabels en leidingen gelegd, het terrein geegaliseerd. Over enkele weken zien we de schuur en de stal verrijzen. Zodat we in april in de moestuin kunnen starten!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13